RouTerneuzen

RouTerneuzen

Het sluizencomplex vormt het kloppend hart van maritiem Terneuzen. Maar ook de omgeving van deze bijzondere havenstad is je bezoek waard. Dit arrangement biedt waterratten en landrotten de mogelijkheid om verder te kijken, rijden én proeven. Laat je verrassen door de natuur en ontdek dat het water nooit ver weg is.

De route start bij ’t Zusje in Terneuzen. Je geniet hier van 2 gerechtjes van de tapaskaart met een (non-alcoholisch) drankje en tafelwater. Dat wordt lastig kiezen met al dat lekkers. Nu de batterij weer opgeladen is, is het nu écht tijd om te vertrekken. Je e-Chopper staat buiten al voor je klaar bij Rent & Joy Terneuzen. Je zet koers naar het Westen en maakt eerst een korte tussenstop bij het Portaal van Vlaanderen. Daar bezoek je het informatiecentrum. Hier draai jij aan de knoppen en leer je wat er in de sluizen en havens gebeurt. Een interactieve tentoonstelling neemt je mee in verleden, heden en toekomst waar de bouw van de Nieuwe Sluis wordt uitgelicht. Nog een kop koffie of thee alvorens je de route vervolgt langs de Braakman, een voormalige zeearm van de Westerschelde, en het Braakmanbos. Je zakt nog wat verder af, zodat je kunt aanmeren bij theetuin ’t Gemeentehuis in Biervliet. Nadat je bent opgeladen met koffie, thee en verse, zelfgemaakte appeltaart is het tijd om terug te toeren richting Rent & Joy Terneuzen, waar je voor anker kunt bij 't Zusje.
 

Reserveren 


Dat kan! Ook met een groepje, tot 14 personen. Arrangement boekbaar april t/m september. Prijs per persoon: € 61,50 o.b.v. een e-Chopper. Je start om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur bij Rent & Joy Terneuzen.