Vlaamse vrienden

Brugge

De historische stad Brugge met de monumentale gebouwen, sfeervolle straatjes en vele kanaaltjes staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum dateert uit de middeleeuwen en is voor zowel de cultuurliefhebber als de culinaire genieter een echte aanrader. Brugge ligt op circa 30 kilometer van Nieuwvliet.

Knokke-Heist

Gezien en gezien worden? Zet koers naar Knokke-Heist. Elegant flaneren over de boulevard is hier tot een kunst verheven. Deze mondaine badplaats imponeert met meer dan 60 galerijen en tal van standbeelden in het straatbeeld. En staat daarnaast bekend om tal van luxueuze winkels en gastronomische restaurants. Knokke-Heist ligt op circa 20 kilometer van Nieuwvliet.

Damme

Volg de schilderachtige Damse Vaart vanaf Sluis naar het middeleeuwse stadje Damme. Hier komen literatuur, cultuur en natuur samen. Damme is de stad van de middeleeuwse dichter Jacob van Maerlant en van de legendarische volksheld Tijl Uilenspiegel. Wie graag boeken leest en koopt zal Damme extra plezierig vinden. Elke tweede zondag van de maand is er boekenmarkt in het centrum. Daarnaast staat het stadje ook bekend om gastronomisch en bourgondisch tafelen. Damme ligt op circa 25 kilometer van Nieuwvliet.